Пијалоци

topli-kafinja

ТОПЛИ КАФИЊА

Еспресо – 80 ден
Еспресо без кофеин – 90 ден
Макијато мало – 90 ден
Макијато големо – 100 ден
Макијато со Baileys – 150 ден
Капучино со пена / шлаг – 110 ден
Капучино со Baileys – 150 ден
Latte café – 120ден
Irish coffee – 200 ден

lavazza-black

ЛАДНИ КАФИЊА

Espresso Freddo – 120 ден
Cappuccino Freddo – 150 ден
Espresso Freddo со Baileys – 170 ден
Cappuccino Freddo со Baileys – 200 ден
Ice café – 160 ден

 nescafe-slika-na-crno

НЕС КАФЕ

Нес кафе – 120 ден
Нес кафе со Baileys – 150 ден
Нес кафе Ванила – 140 ден
Нес кафе Чоколадо – 140 ден
Нес кафе Лешник – 140 ден
Нес кафе Ирско – 140 ден

cokolado

ЧОКОЛАДО

Топло чоколадо – 150 ден
Топло чоколадо бело – 150 ден
Топло чоколадо лешник – 150 ден
Топло чоколадо со Baileys – 200 ден
Салеп – 140 ден
Чоколадно млеко – 100 ден
Млеко – 80 ден

alkaloid caevi

ЧАЕВИ

Чај – 100 ден
Чај со рум – 150 ден

 

bezalkoholni-pijaloci

БЕЗАЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ

Coca-cola 0.25l – 120 ден
Schweppes 0.25l – 120 ден
Tonik-water 0.25l – 120 ден
Pepsi 0.25l – 120 ден
Seven Up 0.25l – 120 ден
Gazoza 0.25l – 120 ден
Mirinda 0.25l – 120 ден
Nectar 0.20l – 140 ден
Cedevita 0.25l – 100 ден

 

Red Smoothies Nature 0.33l – 200 ден
(банана, јагода, малина, вишна, аронија, портокал)

Green Smoothies 0.33l – 200 ден
(банана, киви, јаболко, круша, мед)

Svezi-Sokovi

СВЕЖИ НАПИТОЦИ

Лимон цеден 0.33l – 150 ден
Портокал цеден 0.33l – 160 ден
Цитрон цеден 0.33l – 160 ден
Микс цеден 0.33l – 170 ден

МИНЕРАЛНИ ВОДИ

НЕГАЗИРАНИ
Јана 0.33l – 90 ден
Јана 0.75l – 150 ден
Маја 0.25l – 80 ден
Маја 0.75l – 140 ден
Горска 0.25l – 80 ден
Горска 0.75l – 140 ден

ГАЗИРАНИ
Јамница 0.25l – 90 ден
Јамница 0.75l – 150 ден
Маја 0.25l – 80 ден
Маја 0.75l – 140 ден
Горска 0.25l – 80 ден
Горска 0.75l – 140 ден

alkoholni-pijaloci

 

АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ

VODKA
Absolut 4cl – 200 ден
Finlandia 4cl – 200 ден
Smirnoff 4cl – 200 ден
Grey Goose 4cl – 400 ден

GIN
Hendrick’s 4cl – 400 ден
Gordon’s 4cl – 200 ден
Beefеater 4cl – 200 ден
Bombay 4cl – 200 ден

DIGESTIVES
Jagermeister 4cl – 220 ден
Pelinkovac 4cl – 170 ден
Pelinkovac Antique 4cl – 200 ден

КОЊАЦИ
Courvoisier v.s.o.p 4cl – 500 ден
Remy Martin v.s.o.p 4cl – 500 ден
Martell v.s.o.p 4cl – 500 ден
Hеnnessy v.s.o.p 4cl – 500 ден

BRANDY

Badel 4cl – 150 ден
Stock ’84 4cl – 170 ден
Metaxa 4cl – 150 ден

РУМ
Badel 4cl – 150 ден
Captain Morgan 4cl – 200 ден
Bacardi Superior 4cl – 200 ден

OUZO

Ouzo 7 4cl – 140 ден
Plomari 4cl – 160 ден

РАКИЈА

Тиквеш 4cl – 100 ден
Тиквеш v.s 4cl – 110 ден
Мастика 4cl – 100 ден
СВ. Трифун 4cl – 140 ден
Tequila 4cl – 100 ден.

VERMOUTH

Martini Bianco 6cl – 220 ден
Martini Rosso 6cl – 220 ден
Martini Ехtrа Dry 6cl – 220 ден
Martini Fiero 6cl – 220 ден
Martini D&G 6cl – 250 ден

LIQUERS

Campari 6cl – 200 ден
Aperol 6cl – 200 ден
Malibu 4cl – 200 ден
Baileys cream 4cl – 220 ден
Southern Comfort 4cl – 200 ден
Cointreau 4cl – 200 ден
Drambuie 4cl – 200 ден

 

WHISKEY

J.Walker red label 4cl – 250 ден
J.Walker black label 4cl – 350 ден
J.Walker double black 4cl – 500 ден
J.Walker blue label 4cl – 1300 ден
Ballantine’s 4cl – 250 ден
Ballantine’s “12” 4cl – 350 ден
Ballantine’s “19” 4cl – 1200 ден
Jameson 4cl – 250 ден
Jameson black barrel 4cl – 350 ден
Glenfiddich 4cl – 300 ден
Dewar’s 4cl – 250 ден
Grant’s 4cl – 250 ден
Teacher’s 4cl – 250 ден
Tullamore Dew 4cl – 250 ден
Famous Grouse 4cl – 250 ден
Jim Beam 4cl – 250 ден
J&B 4cl – 250 ден
Bushmills 4cl – 250 ден
Jack Daniels 4cl – 300 ден
Dimple 4cl – 350 ден
Cardhu 4cl – 350 ден
Chivas Regal 4cl – 350 ден

COCKTAILS

Long Island – 350 ден
vodka, gin, tequila, martini, rum, coca-cola, lemon juice

Aperol Spritz – 260 ден
aperol, champagne, soda

Mojito – 260 ден
rum, lime, mint, sugar, soda

Mojito Strawberry – 280 ден
rum, strawberry syrup, lime, mint, sugar, soda

Sex On The Beach – 250 ден
vodka, peach liqueur, orange juice, grenadine

Manhattan – 260 ден
bourbon, martini rosso, angostura

Margarita – 250 ден
tequila, lemon juice

Cosmopolitan – 260 ден
cointreau, vodka, lemon, blueberry juice

Rose – 250 ден
gin, cherry brandy, martini bianco

Cuba Libre – 250 ден
rum, lemon juice, coca-cola

El Bandito – 250 ден
vodka, martini bianco, cherry brandy, apple juice

Singapore Sling – 250 ден
gin, cherry brandy, grenadine, lemon juice, soda

Dry Martini – 250 ден
vodka, martini bianco

Tequila Sunrise – 250 ден
tequila, granadine, orange juice

Espresso Martini – 250 ден
espresso, vodka, triple sec, kahlua

Negroni – 280 ден
gin, martini rosso, campari

Whiskey Sour- 300 ден
whiskey, lime, sugar syrup

Cinderella (alcohol-free) – 200 ден
mixed juice

БЕЛО ВИНО – ТИКВЕШ

Traminec Classic 0.187l / 0.75l – 220 / 850 ден
Temjanika Classic 0.187l / 0.75l – 220/850 ден
Alexandria 0.187l / 0.75l – 220 / 850 ден

БЕЛО ПРЕМИУМ ВИНО – ТИКВЕШ

Alexandria cuvee 0.187l / 0.75l – 300/1300 ден
Temjanika Special Selection 0.75l – 1300 ден
Sauvignon Blanc 0.75l – 1300 ден
Pinot Grigio 0.75l – 1300 ден
Bela Voda 0.75l – 2700 ден
Barovo 0.75l – 2700 ден

ЦРВЕНО ВИНО – ТИКВЕШ

T’ga za jug 0.187l / 0.75l – 220/850 ден
Alexandria 0.187l / 0.75l – 220/850 ден

ЦРВЕНО ПРЕМИУМ ВИНО – ТИКВЕШ

Alexandria cuvee 0.187l / 0.75l – 300/1300 ден
Merlot Special Selection 0.75l – 1300 ден
Vranec Special Selection 0.75l – 1300 ден
Bela Voda 0.75l – 2700 ден
Barovo 0.75l – 2700 ден

 

ЦРВЕНО ВИНО – БОВИН

Merlot 0.187l / 0.75l – 300/1300 ден
Cabernet Sauvignon 0.187l / 0.75l – 300/1300 ден
Alexandar 0.75l – 1300 ден
Dissan 0.75l – 1900 ден
Imperator 0.75l – 2600 ден

БЕЛО ВИНО – БОВИН

Muscat 0.187l / 0.75l – 300/1300 ден
Chardonnay 0.187l / 0.75l – 300/1300 ден

CHATEAU DE GOURDON

Mistral au Jardin (White wine) 0.75l – 1700 ден
Fontaine Du Sud (Red wine) 0.75l – 1700 ден
Jolie Balade 0.75l – 1700 ден

ШАМПАЊ

Martini Prosecco 0.7l – 2000 ден
Martini Asti 0.7l – 2000 ден
Martini Rose 0.7l – 2000 ден
Puklavec Estate Selection 0.75l – 2000 ден
Valdo Paradise Rose Brut 0.75l – 2500 ден
Moet & Chandon Brut Imperial 0.75l – 10000 ден
Moet & Chandon Rose Imperial 0.75l – 11000 ден
Moet & Chandon Ice Imperial 0.75l – 12000 ден

ПИВО

Златен Даб 0.33l – 130 ден
Златен Даб Dark 0.33l – 150 ден
Toчено Tuborg 0.25l – 130 ден
Toчено Tuborg 0.40l – 150 ден
Toчено Tuborg 0.50l – 170 ден
Tuborg 0.33l – 160 ден
Budweiser 0.33l – 150 ден
Carlsberg 0.33l – 180 ден
Holsten 0.50l – 200 ден
Corona 0.35l – 220 ден

АПЕТИСАНИ

Бадем 100гр – 220 ден
Лешник 100гр – 220 ден
Индиски ореви 100гр – 220 ден
Апетисани микс 100гр – 220 ден

topli-kafinja

RED BULL

0.25l – 230 ден