Пијалоци

topli-kafinja

ТОПЛИ КАФИЊА

Еспресо 60 ден
Еспресо без кофеин 70 ден
Макијато мало 60 ден
Макијато големо 70 ден
Макијато со Baileys 110 ден
Капучино со пена / шлаг 80 ден
Капучино со Baileys 120 ден
Latte café 90ден
Irish coffee 170 ден

lavazza-black

ЛАДНИ КАФИЊА

Creme Espresso 80 ден
Espresso Freddo 80 ден
Cappuccino Freddo 100 ден
Espresso Freddo со Baileys 120 ден
Cappuccino Freddo со Baileys 140 ден
Ice café 120 ден
Ice latte café 120 ден

 nescafe-slika-na-crno

НЕС КАФЕ

Нес кафе 90 ден
Нес кафе со шлаг 100 ден
Нес кафе со Baileys 140 ден
Нес кафе Ванила 100 ден
Нес кафе Чоколадо 100 ден
Нес кафе Лешник 100 ден
Нес кафе Карамела 100 ден
Нес кафе Ирско 100 ден

Carlsberg 0.33l 150 ден
Schofferhofer 0.50l 180 ден

cokolado

ЧОКОЛАДО

Топло чоколадо / шлаг 90/100 ден
Топло чоколадо бело / шлаг 100/110 ден
Топло чоколадо јагода / шлаг 100/110 ден
Топло чоколадо лешник / шлаг 100/110 ден
Топло чоколадо со портокал и цимет 100/110 ден
Топло чоколадо со Baileys 130 ден
Чоколадно млеко 80 ден
Млеко 60 ден

alkaloid caevi

АЛКАЛОИД ЧАЕВИ

ОВОШНИ ЧАЕВИ
Ацерола со аронија 70
Аронија со брусница 70
Боровинка 70
Брусница 70
Јаболко со цимет 70
Јагода со ванила 70
Лимон 70
Портокал 70
Праска 70
Шумско овошје 70

ЗЕЛЕНИ И ЦРНИ ЧАЕВИ
Зелен 70
Зелен со нане 70
Црн 70

ДОМАШНИ ЧАЕВИ
Камилица 70
Аронија 70
Коприва 70
Кантарион 70
Липа 70
Мајчина душица 70
Магдонос 70
Нане 70
Планински 70
Хибискус 70
Шипка со хибискус 70
Камилица со мед 70
Чај со рум 110

AРТХЕМИА ЧАЕВИ

АНГЛИСКА ГРАДИНА
English Breakfast (350 ml.) 100 ден
Earl Grey (350 ml.) 100 ден
Lemon Sun Tea (350 ml.) 100 ден
Velvet Peach Tea (350 ml.) 100 ден
Red Symphony (350 ml.) 100 ден

ЈАПОНСКА ГРАДИНА
Japanese Matcha (350 ml.) 100 ден

АФРИКАНСКА ГРАДИНА
Warrior Malawi (350 ml.) 100 ден
Sweet Vanilla (350 ml.) 100 ден

КИНЕСКА ГРАДИНА
Green Pearl (350 ml. 100 ден
Scent od Jasmine (350 ml.) 100 ден
Oriental Garden (350 ml.) 100 ден

ЈУЖНО АФРИКАНСКА ГРАДИНА
Southern Star (350 ml.) 100 ден
Pure Fennel (350 ml.) 100 ден

ИНДИСКА ГРАДИНА
Darjeeling (350 ml.) 100 ден
Аncient Ceylon (350 ml.) 100 ден

bezalkoholni-pijaloci

БЕЗАЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ

Coca-cola 0.25l 90 ден
Schweppes 0.25l 90 ден
Tonik-water 0.25l 90 ден
Pepsi 0.25l 90 ден
Seven Up 0.25l 90 ден
Gazoza 0.25l 90 ден
Mirinda 0.25l 90 ден
Cockta 0.25l 90 ден
Ice Tea 0.33l 110 ден
Nectar 0.20l 110 ден
Cedevita 0.25l 70 ден

American Smoothies 0.33l 120 ден
(чоколадо, ванила, јагода, лешник, банана)

Red Smoothies 0.33l 160 ден
(јагода, малина, вишна, сок од боровница)

Green Smoothies 0.33l 160 ден
(банана, киви, јаболко, мед, сок од јаболко)

Chia Smoothies 0.33l 160 ден
(чија, банана, јагода, мед, млеко)

Red Bull 0.25l 180 ден

Svezi-Sokovi

СВЕЖИ НАПИТОЦИ

Лимон цеден 0.33l 100 ден
Портокал цеден 0.33l 140 ден
Цитрон цеден 0.33l 140 ден
Микс цеден 0.33l 140 ден
Зелен лимон цеден 0.33l 170 ден

МИНЕРАЛНИ ВОДИ

НЕГАЗИРАНИ
Јана 0.33l 70 ден
Јана 0.75l 130 ден

ГАЗИРАНИ
Пелистерка 0.25l 60 ден
Јамница 0.25l 70 ден
Јамница 0.75l 130 ден
Горска вода 0,25l 70 ден

alkoholni-pijaloci

 

АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ

VODKA
Eristoff 4cl 120 ден
Skyy 4cl 120 ден
Smirnoff 4cl 120 ден
Finlandia 4cl 120 ден
Absolut 4cl 120 ден
Vigor 4cl 90 ден

GIN
Sax 4cl 90 ден
Gordon’s 4cl 130 ден
Beefеater 4cl 130 ден
Bombay 4cl 150 ден

DIGESTIVES
Jagermeister 4cl 150 ден
Pelinkovac 4cl 100 ден

КОЊАЦИ

Courvoisier v.s.o.p 4cl 500 ден
Remy Martin v.s.o.p 4cl 500 ден
Martell v.s.o.p 4cl 500 ден
Hеnnessy v.s.o.p 4cl 500 ден

BRANDY
Brendi Saint Remy 4cl 90 ден
Badel 4cl 90 ден
Stock ’84 4cl 110 ден
Metaxa 4cl 120 ден
Tequila 4cl 80 ден

РУМ
Badel 4cl 80 ден
Bacardi Superior 4cl 140 ден
Bacardi Black 4cl 140 ден
Bacardi Gold 4cl 140 ден
Bacardi Oakheart 4cl 140 ден

ДОДАТОЦИ ЗА ПИЈАЛОЦИ

Сечени 0.10l 30 ден
Полнети 0.15l 40 ден

OUZO

Tsantali 4cl 80 ден
Plomari 4cl 90 ден

РАКИЈА

Тиквеш 4cl 80 ден
Тиквеш v.s 4cl 90 ден
Антика 4cl 80 ден
Антика 5 4cl 90 ден
Мастика 4cl 80 ден

VERMOUTH

Martini Bianco 6cl 140 ден
Martini Rosato 6cl 140 ден
Martini Rosso 6cl 140 ден
Martini Ехtrа Dry 6cl 140 ден
Martini D&G 6cl 200 ден

LIQUERS

Cherry Brandy 4cl 100 ден
Campari 6cl 140 ден
Aperol 6cl 140 ден
Archers peach 4cl 140 ден
Kahluа coffee 4cl 140 ден
Amareto 4cl 140 ден
Malibu 4cl 160 ден
Baileys cream 4cl 170 ден
Southern Comfort 4cl 170 ден
Cointreau 4cl 170 ден
Drambuie 4cl 170 ден

CHAMPAGNE

Martini Prosecco 0.7l 1500 ден
Martini Brut 0.7l 1500 ден
Martini Asti 0.7l 1500 ден
Martini Rose 0.7l 1500 ден
Moet 0.7l 6000 ден

WHISKEY

J.Walker red label 4cl 170 ден
J.Walker black label 4cl 300 ден
J.Walker gold label 4cl 500 ден
Ballantine’s 4cl 170 ден
Ballantine’s “12” 4cl 300 ден
Ballantine’s “19” 4cl 1200 ден
Ballantine’s “30” 4cl 2500 ден
Dewar’s 4cl 170 ден
Grant’s 4cl 170 ден
Teacher’s 4cl 170 ден
Tullamore Dew 4cl 170 ден
Jameson 4cl 170 ден
Famous Grouse 4cl 170 ден
Jim Beam 4cl 170 ден
Four Roses 4cl 170 ден
J & B 4cl 170 ден
Bushmills 4cl 170ден
Jack Daniels 4cl 220 ден
Dimple 4cl 300 ден
Cardhu 4cl 300 ден
Chivas Regal 4cl 300 ден

COCKTAILS

Long Island 200 ден
vodka, gin, tequila, martini, bacardi, coca-cola, lemon

Campari Americano 200 ден
kampari,vermouth red, soda

Aperol Spritz 180 ден
aperol, champagne, soda

Mojito 180 ден
bacardi, lime, mint, sugar, soda

Sex On The Beach 180 ден
vodka, peach liqueur, orange, grenadine

Atlantic 180 ден
peach liqueur, blue curacao, orange, pineapple

Blue Lagoon 180 ден
vodka, blue curacao, pineapple

Malibu Twist 180 ден
malibu, martini bianco, blue curacao, schweppes

Black Russian 180 ден
vodka, kahlua, coca-cola

White Russian 180 ден
vodka, kahlua, cream

Margarita 180 ден
tequila, blue curacao, lemon

Cosmopolitan 180 ден
cointreau, vodka, lemon, blackberry

Rose 180 ден
gin, cherry brandy, martini bianco

Cuba Libre 180 ден
bacardi, lemon, coca-cola

El Bandito 180 ден
vodka, martini bianco, cherry brandy, apple

Singapore Sling 180 ден
gin, cherry brandy, grenadine, lemon, soda

Dry Martini 180 ден
vodka, martini bianco

Tequila Sunrise 180 ден
tequila, blue curacao, granadine, orange

Pina Colada 180 ден
bacardi, liquer coconut, pineapple

Shaft 180 ден
aperol, gin, champagne

Negroni 180 ден
gin, campari, martini rosso

Cinderella (alcohol-free) 120 ден
mixed juice

B-52 80 ден
kahlua, cointreau, baileys

БЕЛО ВИНО – STOBI

Stobi Cuvee 0.2l / 0.75l 150/550 ден
Riesling 0.2l / 0.75l 150/550 ден
Chardonnay 0.2l / 0.75l 200/800 ден
Muscat Ottonel 0.2l / 0.75l 200/800 ден
R’кaciteli 0.75l 550 ден
Zilavka 0.75l 800 ден
Chardonnay Barrique 0.75l 1100 ден

ЦРВЕНО

Antigona 0.2l / 0.75l 150/550 ден
Vranec 0.2l / 0.75l 150/550 ден
Pinot Noir 0.2l / 0.75l 150/550 ден
Merlot 0.75l 800 ден
Cabernet Sauvignon 0.75l 800 ден
Roxana 0.5l 1000 ден
Vranec Veritas 0.75l 1100 ден
Syrah Barrique 0.75l 1300 ден
Aminta 0.75l 1300 ден

РОЗЕ

Rose 0.2l / 0.75l 150/550 ден
Rose Allegro 0.75l 1000 ден

BOVIN – ЦРВЕНО ВИНО

Merlot 0.2l / 0.75l 250/1000 ден
Cabernet Sauvignon 0.2l / 0.75l 250/1000 ден
Alexandar 0.75l 1000 ден
Dissan 0.75l 1600 ден
Imperator 0.75l 2500 ден

BOVIN (БЕЛО)

Muscat 0.2l / 0.75l 250/1000 ден
Chardonnay 0.2l / 0.75l 250/1000 ден

ПИВО

Златен Даб 0.33l 90 ден
Toчено Tuborg 0.25l 100 ден
Toчено Tuborg 0.40l 120 ден
Lasko 0.33l 130 ден
Tuborg 0.33l 140 ден